3 kontakt

hander

Den rätta kontakten/stödet ska vara som ett gummiband som är spänt men elastiskt.

Anlehnung, Contact

Kontakt är den mjuka men samtidigt stabila förbindelsen mellan ryttarens hand och hästens mun. Den hjälper hästen att hitta sin balans under ryttare och att behålla http://bundanoonhotel.com.au/?COLLCC=1036313495 takten i alla gångarter. Kontakten med ryttarens hand utgör förbindelsen mellan hästens fram- och bakdel.

Att få hästen att acceptera bettet och utveckla en bra kontakt går alltid via ryttarens "kontakt" med säte och skänklar och skall vara ett resultat av att ryttaren driver hästen fram till handen som sedan erbjuder hästen ett mjukt stöd.

Hästen ska gå med stängd mun och med tungan under bettet och får inte dra sig undan inverkan genom att släppa bettet och bli "tom" i handen. Fungerar inte de framåtdrivande hjälperna blir det svårt att uppnå rätt kontakt.

Den rätta kontakten/stödet ska vara som ett gummiband som är spänt men elastiskt och ställer krav på att ryttaren har en i övrigt balanserad och stabil sits med korrekt handställning men även är följsam och känslig i sina handleder och händer. Ryttaren måste ha en levande hand och "stämma" av så att det blir rätt kontakt. Utvecklar ryttaren sin känsla och känslighet blir handen ett utmärkt instrument för kommunikation med hästen.

Hästen ska söka lika mycket stöd i båda tyglarna på både raka och böjda spår. Kontakten kan variera i styrka, minsta stödet är tygelns vikt.

En häst som under uppvärmningen arbetas på rätt sätt och kommer till lösgjordhet lägger sig så småningom tillrätta i handen och det blir en behaglig kontakt. 

ytterlids webb & reklam binaire opties belgie forum Wordpress eller Joomla – smarta funktioner och flexibel design, läs mer på: www.ytterlid.se

belinda

 

Belinda (f.1996, e.Beach Boy–Ganesco) och jag på Grevagården 2002.

Ridlärarutbildning

Diplomerad Dressyrtränare C, Flyinge 2002. Examinator: Elisabet Lundholm.

azioni Diplomerad hästskötare, Vretaskolan 2002. Examinatorer: Loa Axén, Helena Jaeger.

http://tghrsolutions.com/65706 03YT6310/yG05z17H/pla5h46kice.nhml Ridinstruktörskurs (RIK-II), SLU/Strömsholm 2001–2002. Ridlärare: Traudi Björling (dressyr), Erik Berggren (hoppning), Petrus Kastenman (fälttävlan).

Ridinstruktörskurs (RIK-I), Strömsholm 1990–91

binaire opties iex Ridledarkurs (RIK-0), 1986

http://www.comforteforpms.com/?dies3=auto-opzioni-binarie-answer&f36=02 Ungdomsledarkurser steg I–III, 1983–84

Kyra Kyrklund:

En erfaren ryttare bygger vidare på de få positiva stegen och glömmer det som är mindre bra. En oerfaren ryttare tänker mest på det som gått dåligt...

ytterlids webb & reklam