4 schwung

cheval extended

Cheval i ökad trav, skenorna på det framåtgående benparet är parallella och bakbenen skjuter på framåt.

Schwung, Impulsion

När hästen rör sig http://pashmere.it/feed/ taktmässigt, är http://ukhairtransplantclinics.co.uk/?cir=buy-original-propecia-online lösgjord och går med eftergift i nacken och http://www.tangotec.com/?sitere=che-banca-opzioni-binarie&ada=45 stöd på bettet kan man utveckla schwung, dvs. spänst, elasticitet och muskelkraft i samverkan.

Schwung kännetecknas av att hästen med aktiva, engagerade bakben energiskt skjuter på framåt och att energin obehindrat färdas genom ryggen, halsen och nacken fram till ryttarens uppfångande hand samtidigt som hästen ”fjädrar av” i alla leder. Energin förs då över i gångarten och i varje del av den framåtgående rörelsen.

För att det ska bli riktig schwung måste det finnas en stor del av rörelse över ryggen, det man kallar för "swinging back". Schwung är därför inte samma sak som bakbensengagemang, som enbart handlar om hur lederna i bakbenen vinklas och pressas ihop för att kunna skjuta på framåt.

Om takt och lösgjordhet är de mentala förutsättningarna för arbete är schwung den fysiska. Först när hästen går med schwung kan man rida i en avspänd rytm med kontakt, mjukhet, rakhet och samling.

http://vitm.com/ministries/women/ Det kan finnas schwung utan samling men aldrig samling utan schwung, därför måste hästen http://logansquarebeerfestival.com/breweries/ först utveckla sin påskjutskraft – förmågan att producera kraft med bakbenen – innan man kan börja med samling!

ytterlids webb & reklam binäre optionen magazin Wordpress eller Joomla – smarta funktioner och flexibel design, läs mer på: www.ytterlid.se

belinda

 

Belinda (f.1996, e.Beach Boy–Ganesco) och jag på Grevagården 2002.

Ridlärarutbildning

köp Viagra på nätet Kristianstad Diplomerad Dressyrtränare C, Flyinge 2002. Examinator: Elisabet Lundholm.

consigli opzioni digitali 60 secondi Diplomerad hästskötare, Vretaskolan 2002. Examinatorer: Loa Axén, Helena Jaeger.

Ridinstruktörskurs (RIK-II), SLU/Strömsholm 2001–2002. Ridlärare: Traudi Björling (dressyr), Erik Berggren (hoppning), Petrus Kastenman (fälttävlan).

Ridinstruktörskurs (RIK-I), Strömsholm 1990–91

Ridledarkurs (RIK-0), 1986

Ungdomsledarkurser steg I–III, 1983–84

Kyra Kyrklund:

En erfaren ryttare bygger vidare på de få positiva stegen och glömmer det som är mindre bra. En oerfaren ryttare tänker mest på det som gått dåligt...

ytterlids webb & reklam